Uppsala Kinesiologiklinik

Behandlingarna

Berätta om ditt problem
När vi träffas första gången ber jag dig beskriva ditt problem så som du upplever det. Du får även fylla i en häsodeklaration så jag känner till ev. sjukdomar och mediciner innan behandlingen.

Kinesiologi
Kinesiologi är ett sätt att kommunicera med kroppen via muskeltester, och här får jag en bild av hur dina muskler känns och värdefull information om din stressnivå. Har du varit spänd länge som respons på din livssituation, dina relationer, arbetsställning m.m. kan du ha fått reflexmässiga spänningar som kan ha gjort att du "fastnat" i en hållning som gör att dina muskler inte tycks kunna slappna av.

Min strävan är att hjälpa dig att få ditt nervsystem så lugnt som möjligt oavsett bakomliggande orsak. Jag vill även på längre sikt hjälpa dig bli medveten om hur du kan hjälpa dig själv genom att se signaler om stress i tid, och även själv få lära dig att reversera dina muskelspänningar.

Kinesiologibehandlingen består ofta av en kombination av:

Djupgående Massage och muskelbehandling
När du har ont i rygg, nacke, axlar eller andra delar av kroppen och vill känna dig avslappnad och rörlig, jag går på djupet och löser upp punkter och visar dig övningar och ger tips som du själv kan göra på jobbet eller hemma.

Reflexbehandlingar
Ibland kan man ha spänningar som ofta tycks komma tillbaka. Med reflexbehandlingar kan man komma åt den underliggande spänningen mycket effektivt. Många beskriver känslan efter en reflexbehandlning som att man fått något lugnande, djup avslappning alltså. Min erfarenhet är att behandligarna hjälper mycket bra till 80-90 % av alla fall jag behandlar.

Lugnande Stressbehandlingar
Om du utmattad eller på väg att bränna ut dig så riktar jag behandlignen mot att  lugna nervsystemet.

Hanna Somatics
Hanna Somatics är ett självhjälpsverktyg som gör att du själv kan "fixa" dina problem hemma och behålla din avslappning och lugn. Det är en lugn mycket enkel metod som vem som helst kan lära sig.

Svartbäcksgatan 37 B 753 16 Uppsala

Copyright 2023