Uppsala Kinesiologiklinik

Berättelser

Frihet

Om jag skulle beskriva känslan med ett enda ord efter en behandling hos kinesiolog Alf Strandberg på Svartbäcksgatan i Uppsala är det Frihet.

Använder jag ytterligare några ord får det bli att känslan av befrielse som uppstår i kropp och själ när Alf med varsamma, professionella och kunniga händer behandlar mina stela muskler och mitt stressade sinne är obeskrivbar. I ett avslappnat tillstånd av eufori stiger jag upp från britsen efter avslutad behandling. 

Besvären jag kom för minskar för varje gång jag besöker mottagningen. Jag går därifrån i en känsla av lugn och tillförsikt. Vardagen blir mycket lättare och jag oroar mig inte lika mycket längre för olika smärttillstånd eller stressreaktioner jag lätt får som högkänslig. Jag känner mig trygg och vet att Alf hjälper mig hitta vägar till smärtfrihet i kroppen och frid i sinnet. Jag unnar mig att få uppleva den känslan kontinuerligt hos Alf. Det är guld värt.

Dessutom är det alltid intressant och givande att prata om liv och förutsättningar till att det kan bli bättre med Alf. Timmen går alldeles för fort, därför bokar jag två timmar på raken ibland. För det är jag värd.

Anki, Uppsala

25 april 2023


Livet tillbaka

Den hjälp och självinsikt som jag fått hos Affe kan egentligen inte sammanfattas i en kort text. Varje behandling är unik och aldrig den andra lik. Jag har aldrig träffat någon som sett mig i det helhetsperspektiv som Affe gjort. Jag litar på honom fullständigt och genom hans breda intellekt, kunskap och förståelse så har han gett mig livet tillbaka! Jag led av otroliga smärtor, rädsla, förlorad kroppskontakt p.g.a komplikationer efter en operation. 

Jag har mycket att tacka Affe för och jag kommer alltid se honom som sin den enda person som kunnat hjälpa mig när sjukvården och medicinen inte längre kunde. Så länge Affe är verksam så kommer jag att vara hans patient. Stort Tack!

Malin, Uppsala 


Balsam för själen

En behandling hos Affe är som balsam för själen. Både min dotter, jag och min tvillingsyster har fått fantastisk hjälp och vi kan bara sammanfatta att Affe är magisk!

Åsa, Uppsala


Spänningshuvudvärk

När jag kom till Uppsala kinesiologiklinik första gången hade jag stora problem med spänningshuvudvärk sedan flera år tillbaka. Värken brukade kännas som ett järnspett rätt genom huvudet och nacken, den återkom ett par gånger i månaden och satt oftast i ett par dagar åt gången, ibland längre. Många värktabletter blev det!

Som de flesta andra med liknande problem hade jag testat det mesta, från spikmatta till sjukgymnastik, men aldrig fått mer än kortvarig förbättring. Hos Alf kändes det som att jag fick en helt annan typ av hjälp, mer djupgående och med ett helhetsperspektiv. Redan efter några ”vanliga” kinesiologibehandlingar blev det en klar förbättring, men den riktigt stora skillnaden kom när jag fick testa Hanna Somatics – det blev som ett helt annat liv!

Det kanske allra härligaste med somatics är att det ger både en omedelbar och en långsiktig effekt – det är inte jobbigt att göra övningarna, det är skönt, och då blir det lätt att fortsätta jobba med dem istället för att slarva, glömma och tappa bort vanan efter ett tag. Jag kör alltid Somatics i kanske en kvart innan jag går och lägger mig, varje kväll sedan två–tre år tillbaka nu. Det gör att jag sover väldigt bra, och bäst av allt, det stora miraklet: jag har aldrig ont i huvudet längre. Jag minns inte ens när jag tog en värktablett senast, men det var nog en gång när jag hade influensa med feber.

Spänningshuvudvärk är inte en del av mitt liv längre, och det är helt och hållet tack vare Hanna Somatics. Det är helt underbara övningar som jag verkligen rekommenderar alla att testa. Utöver att de har gett bättre sömn och hjälpt mig att bli fri från huvudvärken så upplever jag också att de har lärt mig att få bättre kontakt med min kropp och förstå och uppskatta den mer –  jag har helt enkelt blivit mer vän med kroppen, och det är också väldigt värdefullt.

Charlotte, Uppsala


Tack för hjälpen

Första gången jag var hos Alf hade jag så ont i ryggen att jag inte kunde sitta och nästan inte gå. Det han sa efter att ha tittat på min kroppshållning var att han kunde hjälpa mej med problemet. Jag var spänd från fotsulan och upp till örat på vänster sida. Efter första behandlingen släppte spänningar som påverkade mej känslomässigt och massagen gav mej klarare syn. Jag fick även några enkla Hanna Somatics övningar att göra hemma. Efter behandling 2 och 3 kunde jag sätta mej ner på stolen och framförallt resa mej upp igen utan att det högg till i ryggen. Skönt! Jag behövde ytterligare några behandlingar för att släppa taget om mina spända muskler. Det onda i ryggen är borta. Alf har även lärt mej hur jag ska släppa taget om saker som jag inte kan göra något åt. Jag känner mej gladare, ser bättre och går lättare. Hanna Somatics övningarna som jag har fått gör jag varje dag, som en meditationsstund med mej själv. 

Tack Alf för bästa hjälpen att släppa taget om mej själv!

Anna-Karin, Uppsala


Numbness and tingling in my left shoulder and arm

I went to Affe with a numbness and tingling in my left shoulder and arm that had been recurring for a few weeks.  I relaxed while Affe did a series of bodywork techniques on me, asking me a few questions along the way and tuning into different areas of tension in my body.  I also asked questions when I was curious, which he happily answered. Toward the end of the session he showed me a (very) simple movement to make with arm and hand. He advised me to do that movement several times a day, although I only did them for a day or two, because the numbness and tingling had subsided within a few hours of the appointment, and it has never returned.

As a yoga teacher and health consultant, I'm very interested in how the body works at all levels, and I'm very particular about receiving bodywork--who does it and how it is done. I would easily go back to Affe for any similar problems that could crop up for me in the future. He is friendly, knowledgeable and sensitive, and he does his work very well.

Lisa, Uppsala


Överväldigad och fascinerad  
Jag har så länge jag kan minnas haft värk i ryggen, ibland riktigt illa men alltid litegrann och en känsla av att vara trött och stel. Jag har träffat en hel hög med naprapater och fått lika många förklaringar på vad detta beror på. ”Dina muskler är för korta, du måste stretcha mer”. ”du är för svag i ryggen eller du är för stark i ryggen”. Eller på senare år ”så är det att bli äldre (jag är 38), lär dig att leva med det”. Och jag har levt med det och det har funkat eftersom ont i ryggen har blivit ett normaltillstånd. Men det är väldigt påfrestande både för kropp och själ att hela tiden känna sig begränsad, stel och ledbruten och samtidigt gå och vänta på nästa ”smäll”.


Så jag var en aning skeptisk när jag träffade Alf första gången och han säger, -det här fixar vi, jag är bra på det här. Han får göra sin grej så får vi hoppas på det bästa, tänkte jag. Och det gjorde han. I dag när jag vaknade kände jag absolut ingenting. Ingen stelhet, ingen smärta väldigt utvilad. Helt magiskt! Och detta efter två behandlingar och några minuters hemläxa i tio dagar.  

Hur han gör det har jag ingen aning om, men mig har Alf redan nu hjälpt otroligt mycket. Och det viktigaste: Han lär mig att själv kontrollera spänningarna i min kropp vilket förhoppningsvis (utan tvekan) kommer att leda till att jag mår bra hela tiden.Magi eller inte, Alf är i alla fall otroligt bra på det här.  

Robert, Uppsala


Hel och harmonisk
När jag tycker att jag behöver gå till någon och prata om hur det är, släpar min kropp istället iväg mig till Affe. Jag har bara varit där tre-fyra gånger utspritt på flera års tid men i och med senaste besöket tänker jag att kroppen säkert kommer ta mig dit igen. Jag har ingen riktig aning om vad exakt det är Affe gör, och inget större behov av att ta reda på det heller. Kanske är det förklaringsbart enligt naturvetenskapliga lagar som har med orsak och verkan att göra, kanske är det mer alternativt än så. Hur som helst kom jag dit och var sorgsen i kroppen (trots att jag tränar och just hade haft semester) och liksom orolig. Som en fladdrande väsen. Halvvägs in i behandlingen känner jag att jag verkligen är DÄR och ingen annanstans. Med hela mig. Att jag är som en pöl. Livfull och lealös på en gång (fast lealös på ett bra sätt). Och mycket mer balanserad. Nu har det gått en tid sedan denna behandling, men jag känner mig fortfarande mer närvarande, hel och harmonisk. Så tack!

Johanna, Uppsala


Låsning i ryggen
Jag hade gått med en låsning i ryggen i sju månader när jag äntligen fick hjälp av Alf. Efter många kiropraktorbesök, behandlingar hos naprapat och massörer som i vissa fall hjälpte något litet men inte kunde komma åt låsningen i sig, var jag förtvivlad och trött på att dagligen ha ont. Men med inte bara stor kunskap utan också en väldigt stor respekt och inkännande behandlade Alf mig på ett sätt som kunde hjälpa mig - med orsaken till mina besvär i fokus. Jag vet inte riktigt vad han gjorde, men när jag kom därifrån var jag otroligt trött, sorgsen och lättad. Sen den dagen har jag inte känt av någon låsning i ryggen. 

Jag anar att det finns en stor kunskap hos dig Alf, men du har också en sällsynt förmåga att respektfullt och med ödmjukhet vänta på var och en tills man är redo att ta emot hjälpen du kan erbjuda.

Annika, Uppsala


Mår bättre än jag kan minnas att jag gjort tidigare
Jag har genom mitt arbete den stora förmånen att gå på massage en timme i månaden. Provade på ett par olika massörer men hittade ingen jag fastnade för. Alla var bra på sitt sätt men det var ingen som kunde hjälpa mig. Då blev jag tipsad om att prova Alf och detta är något jag sent kommer ångra. Jag var lite skeptisk i början till att hans speciella sätt att massera verkligen skulle fungera, men bara efter ett par besök hos honom var jag fast! Alf gör mer än att bara massera, han hjälper till att hitta orsaken till varför man har problem och även att finna lösningar samt tipsar om vad man kan göra själv för att det ska bli bättre. Nu cirka 6 månader senare mår jag mycket bättre än jag kan minnas att jag gjort tidigare. Jag är mer avslappnad i hela kroppen och min huvudvärk som jag haft dagligen i flera år är så gott som borta. 

Alf vet vad han gör, är väldigt lugn, kunnig och hjälpsam. Hans sätt att massera är magiskt och det är därför vi kallar honom för en trollkarl på jobbet!  

Sara, Uppsala 


Svår spänningshuvudvärk
Jag är en tjej på 20 år och har under hela mitt liv gått runt med spända muskler i nacken, axlarna och käkarna samt en svår spänningshuvudvärk. Jag har testat allt under mina år för att bli av med min smärta, men ingenting har fungerat särskillt bra. Tills jag blev rekomenderad av min bror att gå till Affe på Uppsala Kinesiologiklinik. Det första Affe sa till mig efter att jag hade berättat om mitt liv och min värk var att han var övertygad om att jag skulle kunna bli fri från smärtan.

Och efter min första behandling hos Affe kände jag hur det kändes att inte ha ont, det var ovärderligt. Alla spänningar var borta och huvudvärken som jag ständigt känt så länge jag kunde minnas var också borta. Affe vet vad han håller på med och det känns tryggt att komma till honom. Han är alltid lugn och får mig att slappna av. Affe hittar alltid på en gång alla problemområden på min kropp och efter han har behandlat ett område är smärtan som bortblåst och det bästa är att det varar länge. För första gången på väldigt länge känner jag hopp igen. Det kommer att bli bra.

Jessica, Uppsala 


Massören med stort M
Jag hamnade hos Affe av en ren slump. (det tackar min lyckliga stjärna för). Jag kommer väl ihåg min första massage, jag har hittat massören med stor M. Jag var salig efteråt och då hade han inte ens provat sina kinesiologimetoder på mig:-) Jag har gått på massage i många år hos olika massörer och för det mesta varit nöjd. Men Affe har en kunskap, teknik, styrka och engagemang som jag inte mött på tidigare. Bara alldeles nyligen provade han på lite andra metoder på mig som jag verkligen gillar. Han bankar lite på lite olika ställen på kroppen och som i ett trollslag så är all smärta och stelhet borta. Du är som jag brukar säga efter avslutad behandling Affe, fantastisk.

Anette, Uppsala


Avslappning och välbefinnande
Att få en massagebehandling av Affe ger alltid avslappning och välbefinnande som varar länge. Vissa gånger ger det dessutom energi och kraft. Hans förmåga och stora kunskaper om massagens djupverkande effekter gör att han vet precis var behandlingen gör mest nytta och vilken teknik som fungerar bäst. Han har magiska händer helt enkelt.

Ulrika, Uppsala


Musarm och kontorsnacke
Under lång tid har jag byggt upp ett ihållande problem med nacke- och musarmsbesvär. Efter besök hos Affe har vi bl a diskuterat orsakerna till besvären på ett mer omfamnande sätt. Detta har inneburit att Affes kunskap och råd ger en mycket bra medvetenhet om orsakerna och detta försöker jag jobba med i vardagen. Den djupgående massage och behandling som Affe erbjuder har verkligen varit ett bra komplement till att jobba bort de besvär jag lidit av. Jag vill säga att Affe är den enda massör jag mött som verkligen kan massera bort och som lindrat mina besvär. Tack Affe! 

Erik, Uppsala


Avslappnande och vårdande
Som anställd på Seat 24 så har jag fått förmånen att gå på massage 2 ggr i månaden och fastnade direkt för din behandling (jag provade andra innan). Upplevelsen är inte endast magisk varje gång utan alla dessa råd och tips du delar med dig av är värt så mycket och hjälpsamt.
Tack för både avslappnande och vårdande behandling.

Maire, Uppsala


Magont

Jag har känt Affe sedan 80-talet och när han utbildade sig till massör har han sedan dess hjälpt mig ett stort antal gånger med mycket gott resultat! Affe är väldigt seriös & dedikerad som person och en mycket god lyssnare som snart inser var och hur behandlingen skall initieras eller fortsätta. Jag gick till Affe för att få massage för min ländrygg vid ett tillfälle för ca 3 år sedan då han efter behandlingen ställde mig några personliga frågor kring ett relationsproblem inom familjen. Mitt problem bestod av att jag fick ont i magen då samtal fördes kring denna familjemedlem i princip varje gång. När han lyssnat en stund sade han att - det där kan jag nog behandla dig för med kinesiologi. Efter 1 avslutad behandling har jag sedan dess inte fått tillbaka denna olustkänsla, inte ens då vi träffas och umgås, vilket tidigare varit svårt och plågsamt p.g.a. detta. Stort tack Affe du är suverän!


Anders, Uppsala


Spänningshuvudvärk och spända ryggmuskler
Sedan gymnasietiden har jag haft problem med återkommande spänningshuvudvärk och spända ryggmuskler. För flera år sedan hittade jag Affe, och har sedan dess aldrig velat gå till någon annan. Affes behandlingar går aldrig ”på rutin”, han hittar direkt var problemen sitter och individualiserar behandlingen för varje gång. Behandling av Affe är alltid avslappnande för både kropp och själ, och för mig ett regelbundet måste i tillvaron.

Nina, Uppsala 


Whiplashskada
För ca 8 år sedan fick jag en Wiplash-skada. Enligt läkare så fanns det inget att göra och jag lärde mig att leva med smärtan. Efter att ha gått hos Affe så vaknar jag för första gången på väldigt länge utan huvudvärk. Jag har fått ett helt nytt liv.

Johanna, Uppsala


Min Allergi

Redan när jag föddes så konstaterades att jag hade eksem och en trolig allergi. Mycket riktigt fick jag allergiska symtom av både pälsdjur, frukt och grönsaker, nötter samt pollen innan jag fyllt tre. 
Våren 2007 fick jag kontakt med Alf på kinesiologikliniken i Uppsala. Efter min första behandling kunde jag 
klara al-, hassel-, alm- och säljsäsongen på endast en antihistamintablett om dagen. Inga cortisonsprutor, 
sprayer eller droppar behövdes. När jag efter en vecka fått min andra behandling var symtomen i stort sett 
borta. Jag har nu, för första gången sedan 2-3 års ålder, klarat en lövsprickning utan medicin och jag är helt 
säker på att jag kommer att klara timotej och gråbo lika bra.

Anna, Uppsala


Nya sätt att se på livet!
Jag skadades svårt i en trafikolycka -94, men vägrade inse att jag fått bestående men av det, så jag körde bara på, utan att lyssna på min kropps signaler att jag skulle börja ta det lugnare. I och med att jag började få kinesiologiska behandlingar fick jag ett nytt förhållningssätt till min kropp och jag har i allt större utsträckning börjat leva efter min förmåga!

Madeleine, Uppsala


Min astma
Jag har sedan jag var 12 år haft ”svår” astma. Hostat och haft trubbel med luftvägarna jämnt och ständigt. Problemen har blivit värre under pollensäsong, och vid förkylningar, när jag träffade pälsdjur, rökare, parfymer, tja det mesta.  Jag har varit rejält medicinerad med cortison, både inhalatorer och i tablettform dagligen. Av en slump träffade jag Affe förra sommaren och sökte sen upp honom för behandling. (Jag var mkt skeptisk till att det skulle kunna hjälpa, då jag länge litat på mina läkare och trott att astma är något man måste medicinera). Efter bara ett par behandlingar så märkte jag stor skillnad. Jag kände då att jag ville minska mina mediciner för att se hur jag skulle må. Strax därefter slutade jag inhalera helt. Har nu inte använt några mediciner alls på 10 månader. Jag har aldrig mått så här bra! Jag orkar promenera, springa och leka med barnen utan några som helst problem. Jag känner mig stark både fysiskt och mentalt. Har haft 2 förkylningar under den här tiden och jag kände mig knappt sjuk (I vanliga fall brukar det ta flera veckor att repa mig efteråt). Har även haft problem med ischiasnerven i kläm sedan jag var gravid för drygt 6 år sedan. Det har värkt och varit besvärligt till och från. Min läkare sa att det är något man får lära sig att leva med. Och det gjorde jag tills Affe hjälpte mig även där. En enda, dock  smärtsam behandling och sedan har besvären varit väck. Det var det värt! 
Jag är så glad över att jag tog chansen till att förändra och förbättra mitt liv!


Weronica, Oxelösund

Svartbäcksgatan 37 B 753 16 Uppsala

Copyright 2023